14 aug. 2020, Autor:

Mersul la mare pare a fi una dintre cele mai plăcute activități ale verii. Departe de rutina zilnică, aici îți poți crea scenariul pentru o vacanță perfectă: te poți răcori în apă sau te poți relaxa pe plajă, la soare, savurând cocktailul preferat. Dacă ai în plan să mergi pe litoralul românesc, opțiunile sunt mai multe decât îți închipui. Dincolo de agitația din stațiunile cele mai populare din țara noastră, cum ar fi Mamaia sau Vama Veche, mai sunt câteva plaje superbe unde te poți bucura de vacanța liniștită la care visai.

Cele mai frumoase plaje din România sunt:

Plaja Sulina
Plaja Perișor
Plaja Tuzla
Plaja Neptun
Plaja Corbu
Plaja din Olimp
Plaja Vadu
Gura Portiței
Plaja Năvodari
Plaja Sfântu Gheorghe
Plaja Periboina

Plaja Sulina

plaja sulina

Este un loc protejat de UNESCO. Această plajă este superbă pentru cei care preferă liniștea și vor să stea departe de aglomerație. Plaja Sulina este perfectă pentru o vacanță în familie, pentru că apa nu este adâncă și este un loc minunat pentru birdwatching. Fâșia de nisip este lată și oferă echilibrul perfect între plaja sălbatică și cea modernă. Plaja Sulina este la doi kilometri de orașul cu același nume, cel mai estic oraș al României.

Plaja Perișor

Nu e de mirare dacă nu ai auzit de ea până acum, pentru că este cu adevărat o plajă sălbatică. Este situată în Delta Dunării, iar cea mai apropiată localitate (Dunavățu de Jos) este la peste 30 de kilometri distanță.

Acest loc este de vizitat doar o zi, neexistând posibilități de cazare și nici de campare, întrucât zona este populată de vipere. De asemenea, aici sunt cai sălbatici și chiar șacali.

Singura clădire din zonă este o cherhana părăsită, care poate reprezenta un decor interesant pentru fotografii.

Plaja Tuzla

plaja tuzla

Situată imediat după stațiunea Eforie Sud, la jumătatea distanței dintre Constanța și Mangalia, este un loc destul de liniștit în timpul săptămânii, cu apă turcoaz.

Plaja Tuzla poate fi o destinație ideală de vacanță datorită peisajului superb pe care îl oferă. Vei putea admira vegetația, stâncile și te vei bucura de o apă curată. Locul este cunoscut mai ales pentru aerodromul din zonă.

Plaja Neptun

Stațiunea Neptun, situată în apropiere de pădurea Comorova, la 10 kilometri de Mangalia, se bucură de multă vegetație și este mai puțin aglomerată față de plajele cele mai populare de pe litoralul românesc, însă, uneori, poate deveni destul de populată.

Locul considerat cel mai bine amenajat este La Steaguri, datorită nisipului fin și intrării line în mare, fiind o zonă preferată de familiile cu copii.

Neptun oferă numeroase spații de cazare atât la hoteluri, cât și la pensiuni. De asemenea, îți poți petrece timpul la unul din numeroasele restaurante și baruri.

Dacă ești în căutarea unei cazări în Neptun, aruncă o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro. Cu siguranță vei găsi imediat ceva pe placul tău!

Plaja Corbu

plaja corbu

Este o plajă destul de liberă, populată, pe alocuri, de alți căutători de liniște. Este situată la intrarea în rezervația naturală a Deltei. Locul este foarte ușor de accesat, aflându-se foarte aproape de resorturile hoteliere din Mamaia și Năvodari.

Plaja este foarte lată, locul este ideal pentru snorkeling datorită apei impecabil de curate. Tot aici poți practica sporturi pe apă, precum windsurfing și kitesurfing. Chiar dacă nu este un loc aglomerat, vei găsi câteva restaurante prin zonă.

Corbu este o destinație perfectă pentru a te deconecta de la grijile de zi cu zi și pentru a admira frumusețea nealterată a naturii.

Plaja din Olimp

Situată la 38 de kilometri de Constanța, în continuarea Neptunului și la 8 kilometri de Mangalia, aceasta era considerată una dintre stațiunile de lux ale României din perioada comunistă. Chiar dacă vremurile s-au schimbat și Olimp nu mai are strălucirea de altădată, a rămas o stațiune frumoasă datorită plajei sale: în nord este lată, nefiind amenajată, iar în sud este îngustă.

Dacă ești în căutarea unei cazări în Olimp, aruncă o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro. Vei găsi rapid ceva pentru gustul tău!

Plaja Vadu

plaja vadu

Acesta este una dintre cele mai curate plaje din România. Vei găsi aici o apă frumoasă și clară, de care te vei îndrăgosti pe loc. Vadu este un sat ce aparține de comuna Corbu și a apărut în urmă cu câțiva ani într-un top al celor mai frumoase plaje din lume. Plaja sălbatică, având nisip auriu fin, este înconjurată de câmpuri de mac. Dacă visezi la o vacanță departe de aglomerație, în care să te bucuri doar de peisaj, briza mării și zgomotul valurilor, aceasta e destinația ideală pentru tine.

În ceea ce privește opțiunile de cazare, acestea sunt destul de limitate aici, astfel că majoritatea turiștilor vin cu cortul.

Dacă vrei să optezi, totuși, pentru o pensiune, poți arunca o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro.

Gura Portiței

plaja gura portitei

Este un fost sat pitoresc de pescari, situat în rezervația naturală Delta Dunării, la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea. Poți ajunge aici cu șalupa sau vaporul, într-o oră și jumătate cu barca, de la Jurilovca. Gura Portiței este una dintre cele mai îndepărtate și nealterate plaje din România.

Cel mai spectaculos element este fâșia îngustă de nisip, care desparte Marea Neagră de Lacul Golovița, ce creează un tărâm de basm. Este un loc foarte calm și relaxant, fiind ideal pentru a te retrage alături de familie.

Vei găsi aici o mulțime de spații de cazare, unele dintre ele unice și pitorești. 

Plaja Năvodari

plaja navodari

Este foarte aproape de stațiunea Mamaia, iar în trecut era un loc popular pentru taberele pentru elevi organizate aici. Chiar dacă în ultimii ani s-a modernizat tot mai mult și acum este puțin mai aglomerată, vei avea parte de o intrare lină în apa mării și de o plajă lată.

Vei găsi aici numeroase spații de cazare și te vei bucura de mai multă liniște decât în stațiunea vecină, Mamaia.

Plaja Sfântu Gheorghe

plaja sf gheorghe

Parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării, această plajă este, probabil, cel mai mare refugiu pentru fauna sălbatică din România. Este situată lângă un sat cu același nume, iar nisipul este foarte curat, fiind considerat unul dintre cele mai bune din țara noastră. Vei împărți plaja cu animale sălbatice, aici fiind habitatul lor.

Plaja Sfântu Gheorghe este destinația de unde te poți întoarce cu multe amintiri de neuitat, dar și cu fotografii de revistă, datorită priveliștii de poveste.

Plaja Periboina

plaja periboina
Foto: wikiloc.com

Este un loc aproape complet lipsit de turiști, situat acolo unde unul dintre cele două canale naturale ale lacului Sinoe se revarsă în Marea Neagră. La 30 de kilometri de Constanța, vei trece prin plaja Vadu, apoi vei străbate Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării, până să ajungi la Periboina.

Aici vei găsi o oază de liniște, nisip fin, câteva corturi răsfirate pe plajă și vei putea admira o mică așezare pescărească. Pentru a uita cu totul de cotidian, în zonă este posibil să zărești și cai sălbatici fugind pe plajă.

Plaja Periboina este cu adevărat o destinație de vacanță care te va deconecta de la preocupările zilnice și te va încărca de liniște și pace.

 Așadar, dacă visezi la o vacanță pe plajă, ai o mulțime de opțiuni autohtone de explorat.