17 iun. 2020, Autor:

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță în viitorul apropiat, Brașovul ar putea fi locul potrivit pe care să-l vizitezi. Plin de istorie și cultură, cu o poziție geografică impresionantă și înconjurat de peisaje desprinse, parcă, din basme, orașul de la poalele Tâmpei te va impresiona cu siguranță și îți va oferi o vacanță deosebită. 

În cazul în care îți dorești să treci această destinație pe listă, pentru a-i descoperi toate secretele, în cele ce urmează îți oferim câteva sugestii de obiective turistice din Brașov pe care nu ar trebui să le ratezi. 

Top 10 obiective turistice de vizitat în Brașov
Atracții turistice de văzut în apropiere de Brașov
Cele mai bune trucuri pentru a-ți proteja sănătatea atunci când mergi în vacanță

Top 10 obiective turistice de vizitat în Brașov

Atunci când îți planifici excursia în Brașov, este bine să-ți setezi un itinerariu bine pus la punct, pentru a te putea bucura de cele mai frumoase locuri. În cele ce urmează, îți prezentăm un top 10 al principalelor atracții turistice din Brașov, pe care trebuie neapărat să le vezi. 

Piata sfatului

Centrul Vechi – Piața Sfatului

Deși centrul orașului nu se întinde pe o suprafață foarte mare, acesta este plin de monumente istorice, cafenele, restaurante, iar diferite evenimente culturale sunt organizate foarte des aici. Printre clădirile marcante pe care le poți vedea în Piață se numără: Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Casa Negustorilor, Casa Mureșenilor sau Casa Filstich-Plecker. Astfel, înainte de a pleca să explorezi celelalte atracții turistice din Brașov, îți recomandăm să faci un popas aici, pentru a-ți face o primă impresie despre istoria și cultura acestei zone minunate. 

👉AICI gasesti OFERTE DE CAZARE IN BRASOV

Biserica neagra

Biserica Neagră 

Un alt loc marcat de istorie, în care vei avea șansa să vezi cel mai mare clopot din România, cu o greutate de peste 6.000 kg, este Biserica Neagră. Considerat cel mai mare lăcaș de cult construit în stil gotic din sud-estul Europei, aceasta și-a căpătat numele în anul 1689, când o mare parte din biserică a luat foc. Datorită statuilor din interiorul bisericii, dimensiunilor sale impresionante și arhitecturii aparte, Biserica Neagră reprezintă un edificiu pe care ar trebui să-l vizitezi. 

Strada sforii

Strada Sforii

Deși la prima vedere pare un drum ca oricare altul, Strada Sforii deține un record absolut, fiind cea mai îngustă stradă din Europa. Situată între străzile Cerbului și Poarta Șchei, aceasta măsoară o lungime de 80 de metri și o lățime de doar 1,30 metri, fiind un loc perfect în care să faci o plimbare de seară atunci când ești în Brașov. 

Muntele tampa

Muntele Tâmpa 

Pentru a admira orașul Brașov în adevărata sa splendoare și pentru a te bucura de peisajele naturale deosebite, trebuie să urci pe muntele Tâmpa. Poți ajunge aici foarte ușor, cu telecabina, iar în timpul drumului poți avea o imagine de ansamblu asupra orașului și numeroaselor sale atracții turistice. Tot pe muntele Tâmpa vei vedea îndeaproape emblema orașului Brașov și te vei plimba pe marginea zidului cetății, unde vei admira împrejurimile și te vei bucura de aerul curat. 

Prima scoala romaneasca

Prima Școală Românească 

Un alt obiectiv turistic, reprezentativ pentru Brașov și pentru întreaga țară, este Prima Școală Românească. Înființată în secolul XI, clădirea a funcționat la început ca biserică, după care a fost transformată în școală. Dacă vizitezi această clădire-muzeu, vei vedea o sală de clasă specifică acelor vremuri și vei afla mai multe despre trecutul acestei construcții marcate de evenimente importante.

Casa negustorilor

Casa Negustorilor

Cunoscută și sub numele de Casa Hirscher, această construcție uimește prin arhitectura sa impresionantă, dar și prin dimensiunile sale. Situată în centrul Brașovului, casa era locul în care negustorii sași, maghiari și români se strângeau pentru a-și vinde mărfurile. Această clădire a devenit, în prezent, o atracție turistică majoră, fiind vizitată de turiști de pe întreaga planetă. 

Cetatea brasovului

Cetatea Brașovului 

Dacă străbați Strada Cetății, vei ajunge la Cetatea Brașovului, un loc în care natura se îmbină perfect cu istoria. Înconjurată de păduri, cetatea a servit pentru mulți ani ca punct de refugiu pentru brașovenii atacați de habsburgi, iar urmele numeroaselor încercări de a o cuceri încă sunt vizibile. În interiorul cetății, te vei putea plimba printre numeroasele străduțe, unde te vei bucura de farmecul aparte al acestei construcții. 

Muzeul de istorie

Muzeul de istorie Brașov 

Clădirile impresionante pe care le poți vizita în Brașov sunt o oportunitate bună de a fi martor la trecutul încărcat de istorie al acestei așezări, însă dacă vrei să afli mai multe despre toate evenimentele petrecute și despre oamenii care au locuit aici de-a lungul timpului, trebuie să vizitezi și muzeul de istorie. Situat în Piața Sfatului, muzeul cuprinde o colecție vastă de obiecte istorice din toate epocile și îți oferă posibilitatea de a înțelege cum s-au dezvoltat aceste locuri, de la începuturile umanității și până în prezent. 

Palatul justitiei

Palatul Justiției 

Construit între anii 1900-1902, Palatul Justiției este inclus în lista monumentelor istorice din România. În momentul înființării, acesta a reprezentat sediul Tribunalului Maghiar din Brașov, iar astăzi, această clădire servește ca sediu pentru Curtea de Apel, Prefectura și Consiliul Județean Brașov. Arhitectura unică a acestei construcții, care îmbină elemente din stilul neobaroc, Art Nouveau și motive ale eclectismului francez, dar și importanța sa istorică reprezintă motive pentru care ar trebui să incluzi și această atracție turistică în itinerariul tău. 

Poarta ecaterinei

Poarta Ecaterinei

Situată între Bastionul Țesătorilor și cel al Fierarilor, Poarta Ecaterinei a fost ridicată în anul 1559 pentru a servi drept intrare în cetate. Clădirea se remarcă prin cele patru turnulețe, prin arhitectura unică în lume, dar și prin interiorul bolții, care este pictat în stil renascentist. Poarta Ecaterinei este singura construcție din oraș care și-a păstrat aspectul original, deși a fost supusă unor lucrări de restaurare între anii 1971-1972. În interiorul turnului porții se organizează des expoziții, în care se pot admira obiecte istorice și opere deosebite. În apropierea vestigiului este și un părculeț, în care te poți odihni la umbra copacilor. 

Castelul bran

Atracții turistice de văzut în apropiere de Brașov

Deși orașul Brașov ascunde multe vestigii deosebite și locuri pe care merită să le vizitezi, ar trebui să valorifici la maximum excursia ta în aceste locuri și să explorezi și împrejurimile. În continuare îți prezentăm principalele locuri de vizitat aproape de Brașov, care vor merita, cu siguranță, drumul parcurs. 

 • Cetatea Râșnov – la doar câteva minute depărtare de Brașov, se află Cetatea Râșnov, unul dintre cele mai bine păstrate sisteme de fortificații din Transilvania. În interiorul cetății poți vizita muzeul de artă feudal și fântâna din centrul vestigiului. În punctul de observație al Cetății, poți admira întreaga așezare și te poți bucura de peisajul impresionant;
 • Castelul Bran – supranumit și Castelul lui Dracula, Castelul Bran este, poate, cea mai populară atracție turistică din apropierea Brașovului. Impunătoare și înconjurată de natură, construcția te va impresiona atât la exterior, cât și pe interior, unde poți admira numeroasele expoziții cu obiecte ale Familiei Regale a României;

Vezi 👉AICI OFERTE DE CAZARE IN BRAN

 • Rezervația de urși – înființată în 2005 în orașul Zărnești, rezervația adăpostește, în prezent, peste 100 de urși, pe o suprafață de 69 de hectare, fiind primul sanctuar pentru urșii captivi din România. Ajuns aici, vei avea ocazia să te plimbi pe un drum înconjurat de verdeață, să vezi zonele în care sunt urși și să afli mai multe detalii despre fiecare;
 • Viscri – devenit celebru după ce Prințul Charles și-a cumpărat o proprietate aici, Viscri te va impresiona atât prin arhitectura săsească, dar și prin culorile vesele în care sunt vopsite clădirile sau prin colinele pe care te vei putea plimba în voie; 
 • Poiana Brașov – această stațiune este cea mai populară destinație de schi din România, dispunând de 9 pârtii cu grade diferite de dificultate. Cu toate acestea, Poiana este o destinație perfectă și pentru turiștii care doresc să o viziteze vara și care se vor putea bucura aerul curat, de natură și de numeroasele atracții turistice construite de-a lungul timpului;

👉AICI gasesti cazare in Poiana Brasov

 • Templul Ursitelor – aflat la o distanță de 45 de kilometri de Brașov, în satul Șinca, Templul Ursitelor este o grotă marcată de mister, despre care vei auzi numeroase povești de la localnici. În interiorul său vei descoperi cinci încăperi, două altare și numeroase picturi rupestre și texte arhaice; 
 • Prejmer – celebru pentru biserica fortificată, dar și pentru așezarea înconjurată de natură, Prejmer este o locație din împrejurimile Brașovului pe care ar trebui să o vizitezi. Ridicată în anul 1218 de cavalerii teutoni, biserica a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului, fiind transformată în fortificație. În cetate vei putea vizita și un mic muzeu, în care vei descoperi mai multe obiecte de cult, ceramice și piese de mobilier pictate;
 • Hărman – la fel ca Prejmer, Hărman este un mic sat aflat în apropierea Brașovului, care găzduiește o biserică fortificată, dar și o serie de atracții turistice care îți vor transforma vizita într-o experiență plăcută. Ajuns aici, vei avea șansa de a vizita biserica-cetate, malurile râului Olt, Rezervația Naturală Mlaștina Hărman, Rezervația Naturală Dealul Lempeș (unde vei putea găsi ruinele unei cetăți ce datează încă din secolul al V-lea); 
 • Cetatea Medievală Rupea – atestată istoric pentru prima dată în anul 1324, Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi fortificații din România. Compusă din patru incinte, realizate de-a lungul câtorva secole, cetatea rămâne un monument impunător chiar și după toți acești ani, reprezentând o destinație perfectă pentru o excursie de o zi; 
 • Parc Aventura – acesta este unul dintre cele mai mari parcuri de distracție activă din Europa de Est, fiind localizat în mijlocul naturii, pe o suprafață de 2,5 hectare de pădure. Aici vei găsi numeroase activități sportive și recreative, ideale pentru petrecerea timpului liber alături de cei dragi. 

Cum iti protejezi sanatatea cand mergi in vacanta

Cele mai bune trucuri pentru a-ți proteja sănătatea atunci când mergi în vacanță

Cu toate că starea de urgență s-a încheiat, atunci când mergi în vacanță, este încă necesar să fii prevăzător și să te protejezi de pericol. Pentru a te bucura de o vacanță liniștită și pentru a nu te expune unor riscuri inutile, este esențial să iei o serie de măsuri: 

 • Poartă masca de fiecare dată când te afli într-un loc aglomerat sau într-un spațiu închis și îndeamnă persoanele care te însoțesc să facă același lucru;
 • Profită de fiecare ocazie pe care o ai pentru a te spăla pe mâini, cel puțin 20 de secunde, folosind apă și săpun;
 • Ia cu tine soluții dezinfectante și folosește-le cu regularitate;
 • Evită locurile aglomerate și alege să vizitezi atracțiile turistice populare în afara orelor de vârf;
 • Încearcă să eviți, pe cât posibil, plata cash. Pune-ți banii pentru vacanță pe un card contactless și folosește-l de fiecare dată când vrei să faci o plată; 
 • Evită statul la cozi și fă rezervări online la toate obiectivele turistice pe care îți dorești să le vezi. 

Brașovul este o zonă bogată în construcții istorice, în peisaje naturale pline de farmec și în atracții care te vor încânta pe deplin. Alege această destinație pentru viitoarea ta vacanță și nu vei fi dezamăgit!