06 oct. 2020, Autor:

Se spune că acasă este locul unde familia ta sau cei dragi se află, așa că ce poate fi mai frumos decât să pleci la drum cu ei, pentru a explora atracțiile și obiectivele turistice pe care România le oferă din belșug? Atunci când pleci în vacanță cu copiii, trebuie să alegi destinații care vor fi pe placul tuturor, pentru a-i satisface și pe cei mai mici membri ai familiei. 

Iată câteva idei de destinații frumoase și distractive, pentru o vacanță de neuitat, unde poți merge cu copiii:

Vulcanii Noroioși
Salina de la Turda
Peștera Muierii și Peștera Polovragi
Castelele Peleș și Pelișor din Sinaia
Salina Praid
Sighișoara
Cazanele Dunării
2 Mai
Castelul de Lut Valea Zânelor
Viscri
Cum găsești o cazare child friendly
Sfaturi pentru o vacanță reușită cu cei mici

Vulcanii Noroioși

vulcanii noroiosi

Situați în județul Buzău, la două ore distanță de mers cu mașina din București, reprezintă o destinație ce va fascina întreaga familie, dar îi va cuceri în mod special pe copii. Aici vei găsi niște vulcani în miniatură, în interiorul lor producându-se procese similare. Nămolul va fi o adevărată atracție pentru copii, care pot alerga dintr-o parte în alta și se pot bucura din plin de „lava” cenușie.

Vulcanii noroioși se găsesc în patru locuri: Beciu, La Fierbători, Pâclele Mari și Pâclele Mici.

Salina de la Turda

Situată lângă orașul Cluj-Napoca, în zona Durgău-Valea Sărată, este cu adevărat impresionantă. Considerată un muzeu de istorie al mineritului de sare, spațiul subteran îți va aminti de un film science-fiction. Destinația este una spectaculoasă, pe care nu trebuie să o ratezi, mai ales dacă pleci în vacanță cu copiii.

De asemenea, în cadrul salinei, întreaga familie poate petrece timp la ștrandul Durgău, unde poți juca biliard, mini golf sau tenis. Dacă vrei să ajungi aici, informează-te înainte de programul de funcționare. Acesta e deschis câteva luni pe an, de obicei pe timpul verii.

Peștera Muierii și Peștera Polovragi

pestera muierii

Frumusețile carstice sunt o destinație fascinantă deopotrivă pentru cei mari și cei mici, mai ales atunci când descoperi istoria și legendele din jurul acestora.

Peștera Muierii este una dintre cele mai cunoscute din țara noastră, fiind situată în Baia de Fier, județul Gorj. Aici au fost descoperite, de-a lungul timpului, schelete de urși, vulpi, hiene, lupi. În 1952, s-a găsit craniul vechi de 30.000 de ani al unei femei. Legenda din jurul denumirii acestei grote pornește de la faptul că aici veneau femeile și copiii, pentru a se adăposti în timpul războiului.

Peștera Polovragi este tot în județul Gorj, în apropierea Peșterii Muierii. Potrivit legendei, aici se adăpostea Zamolxis, zeul dacilor, iar atracția principală este tronul zeului.

Castelele Peleș și Pelișor din Sinaia

castelul peles

Aflate în Sinaia, aceste clădiri sunt un punct de atracție pentru turiștii din toată lumea. Castelul Peleș este un adevărat monument istoric, cu o valoare artistică incomensurabilă, ce amintește de regii pe care România i-a avut. Încăperile regale le vor deschide celor mici apetitul de cunoaștere a istoriei.

Pelișorul este mult mai mic decât Peleșul, însă reprezintă, la rândul său, o construcție fascinantă ce merită vizitată. 

Dacă ești în căutarea unei cazări în Sinaia, aruncă o privire pe ofertele noastre pe de OLX.ro. Cu siguranță vei găsi imediat un loc pe placul tău.

Salina Praid

Situată în comuna Praid, județul Harghita, este una dintre cele mai mari saline din țara noastră, iar deseori, aici se practică tratamente pentru afecțiunile respiratorii. Destinația este una ideală pentru copii, care au aici un loc de joacă special amenajat, în timp ce părinții pot vizita Galeria vinurilor.

După ce vizitezi salina, poți merge la un ștrand din localitate, cu apă sărată. Locul va fi unul foarte distractiv, datorită apei extrem de sărate, care îi va ține la suprafață pe toți cei care se scaldă acolo.

Sighișoara

sighisoara

O altă lecție de istorie pentru copii, dar și un loc impresionant pentru cei mari. Cetatea din Sighișoara este un centru istoric inclus în patrimoniul Unesco. Aici te vei delecta cu turnuri, bastioane, clădiri pline de istorie și te vei bucura de aerul medieval al locului.

Dacă ești în căutarea unei cazări în Sighișoara, aruncă o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro. Cu siguranță vei găsi rapid un loc pe placul tău.

Cazanele Dunării

cazanele dunarii

Așezate între Porțile de Fier și Drobeta-Turnu Severin, acestea oferă un peisaj spectaculos. Aici te poți plimba cu barca, vei explora peșteri, precum Ponicova, cunoscută și ca Peștera Liliecilor sau Peștera Veterani.

În cadrul Rezervației Naturale Cazanele Mari și Cazanele Mici – arie protejată – vei admira chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal.

2 Mai

Vacanța la mare cu copiii poate fi un adevărat succes. Satul 2 Mai, situat între Mangalia și Vama Veche, este un loc unde vei avea parte de liniște și unde cei mici se pot bucura din plin de nisipul de pe plajă.

Dacă ești în căutarea unei cazări în 2 Mai, aruncă o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro. Cu siguranță vei găsi rapid un loc pe placul tău.

Castelul de Lut Valea Zânelor

castelul de lut valea zanelor

Situat pe Valea Porumbacului, județul Sibiu, castelul a devenit celebru în ultimii ani datorită stilului unic în care este construit, ce pare desprins dintr-un basm. Cu un aer feeric, clădirea este de-a dreptul fascinantă și nu e de mirare de ce a devenit atât de populară pe rețelele sociale.

Castelul este construit în totalitate din piatră, lemn, lut și paie și amintește de peisaje din filme precum „Stăpânul Inelelor” sau de poveștile fraților Grimm, spre încântarea celor mici.

Viscri

viscri

Este un sat situat în județul Brașov, care a devenit o destinație turistică după ce Prințul Charles l-a vizitat și l-a lăudat pentru frumusețea lui, de mai multe ori.

Zona este una liniștită și superbă, ideală pentru o vacanță alături de copii. Aici vei putea să îți umpli plămânii cu aer curat, să vizitezi biserica fortificată din secolul al XIII-lea și să te bucuri de bunătățile gastronomice locale.

Cum găsești o cazare child friendly

Atunci când mergi în vacanță cu copiii, alege să te cazezi în unitățile care au spațiu comun generos atât în exterior, cât și în interior, pentru ca aceștia să aibă cât mai mult loc de joacă.

Dacă ai posibilitatea, verifică recenziile spațiului, pentru a afla din experiențele altora dacă locul este cu adevărat child friendly și dacă personalul are o atitudine relaxată față de copii.

De asemenea, cazarea ar trebui să fie bine poziționată, pentru a te asigura că tu și familia vă bucurați din plin de cât mai multă natură și că zonele apropiate pot fi explorate.

Sfaturi pentru o vacanță reușită cu cei mici

Pregătește-te din timp. Ca să ai o vacanță reușită cu copiii, e indicat să te pregătești cât mai bine pentru drum. Nu uita să incluzi în bagaj diverse jucării preferate ale copiilor, medicamente și cremă pentru protecție solară, pe care să o folosești ori de câte ori ieșiți afară.

Evită drumurile lungi. Atunci când îți alegi destinația, o idee bună este să eviți drumurile lungi.

Caută o cazare corespunzătoare nevoilor. Unitatea de cazare e importantă, indiferent cu cine alegi să mergi în vacanță, însă atunci când pleci cu copiii, ea are un rol și mai mare. O unitate de cazare poziționată bine și dotată pentru nevoile tale poate face diferența între o vacanță reușită și una nereușită.

Rezervă din timp. Dacă vrei să mergi în diverse excursii din zona pe care o vizitezi, cumpără din timp biletele sau fă rezervări din timp să scapi de o grijă în plus în timpul vacanței.

Caută un anturaj potrivit. Dacă vrei să mergi cu o altă familie, caută persoane care au copii de vârstă cu ai tăi, pentru ca aceștia să se poată juca împreună.

Nu lua multe bagaje. E important să ai cu tine tot ce ți-ar putea fi de folos în vacanță, însă nu e nevoie să îți îngreunezi drumul aducând cu tine un bagaj prea mare. Caută să prioritizezi ce obiecte sunt cu adevărat importante.

Așadar, vacanța cu copiii poate fi una de succes și care le va rămâne în memorie întotdeauna celor mici, dacă alegi o destinație distractivă pentru ei și o planifici cu atenție.