01 mart. 2021, Autor:

În ultima perioadă, pare a fi din ce în ce mai greu să găsești un moment de relaxare și un prilej de a programa o escapadă romantică în doi. Însă debutul sezonului cald aduce și câteva ocazii speciale, perfecte pentru timpul petrecut împreună, după care tânjești de atâta timp. În perioada 1-8 martie, ce poate fi mai frumos decât un weekend petrecut în compania persoanei iubite? O pauză binemeritată de la ritmul haotic al orașului și de la monotonie se poate transforma într-o adevărată aventură în doi. Departe de casă, chiar de copii, un weekend romantic într-o zonă pitorească și cu istorie va încărca bateriile fiecăruia pentru perioada care urmează. 

Vacanța romantică în România este cea mai bună opțiune în această perioadă, când călătoriile sunt limitate de situația actuală. Chiar dacă erai obișnuit să plănuiești city break-uri în orașe precum Paris sau Berlin, în România găsești suficiente destinații ideale pentru un weekend romantic alături de persoana iubită. Alege locuri noi sau dintre cele pe care le-ai mai vizitat și unde abia aștepți să te întorci. Află mai multe din lista noastră:

Sighișoara
Castelul Mikes din Zăbala
Tunelul dragostei din Caraș-Severin
Cu mocănița pe Valea Vaserului
Brașov
Sinaia
Băile Felix
Hadar Chalet
Vila Golescu

Sighișoara

Orașul este perfect pentru un weekend romantic medieval, pentru iubitorii de istorie și arhitectură de secolul 16. Castele, biserici gotice și clădiri cu un trecut glorios –  toate aceste elemente definesc romantismul. De asemenea, fiind un oraș cu lipici la turiști, vei găsi cu ușurință cazare in Sighisoara. Ansamblul medieval este patrimoniu mondial al UNESCO încă din anul 1999. 

sighisoara

În ciuda vremii reci și schimbătoare din această perioadă a anului, poți petrece timp de calitate alături de persoana iubită, la plimbare pe străzile necunoscute, pavate, printre clădirile colorate. De asemenea, vei descoperi cu ușurință bunătățile zonei în restaurantele tradiționale sau în cele cu fler, dacă vrei să te bucuri de o cină inedită. 

Atmosfera de care te poți bucura în Sighișoara stă sub semnul romantismului și al aventurii, mai ales pentru că poți învăța lucruri noi despre acest loc de basm. Nu uita acasă aparatul foto, deoarece îți vei dori să imortalizezi momentele petrecute alături de persoana iubită și să vă amintiți peste ani de această perioadă magică.

Printre obiectivele pe care trebuie să le vizitezi neapărat în Sighișoara se numără Turnul cu Ceas, construit cu scop militar pentru apărare, Biserica Mănăstirii, ridicată în secolul al XIII-lea și Scara Școlarilor, construită în 1654. Acest oraș are multe de oferit din punct de vedere turistic, iar cetatea medievală este considerată cea mai mare locuită fără întrerupere din Europa.

plimbare prin sighisoara

Pentru a găsi restaurantele și localurile ideale pentru întâlniri romantice, trebuie să vizitezi Piața Cetății și să te bucuri de o cafea sau un brunch cu persoana iubită. În această zonă pietonală, vei avea o mulțime de opțiuni, în funcție de ceea ce vrei să mănânci și de priveliștea pe care vrei să o admiri.

Castelul Mikes din Zăbala

O destinație cu adevărat romantică te așteaptă la Castelul Mikes din Zabala, Covasna. La o distanță de 3-4 ore de București, vei descoperi plăcerea și magia de a te caza într-un castel. Dintre destinațiile romantice din România, castelul Mikes este, cu siguranță, cea mai bună variantă pentru îndrăgostiții care caută liniște și relaxare în mijlocul naturii.

Castelul este decorat cu căldură și elemente clasice precum fotolii mari, șeminee și pereți de cărămidă. Cu siguranță, castelul oferă o priveliște de poveste în perioada în care natura revine la viață. De asemenea, în weekendurile din martie este posibil să te poți bucura de ultima zăpadă lăsată de iarnă. Pe proprietatea din jurul castelului, există și un lac pe care îl poți admira iarna, când este înghețat, și chiar te poți încumeta să patinezi pe suprafața acestuia.

O escapadă romantică are nevoie de un context cu adevărat nobil, iar la castelul Mikes îl vei găsi cu siguranță. Dacă vrei să-i faci o surpriză persoanei iubite, nu-i dezvălui locația până în momentul în care ajungeți. În mod cert, vei reuși să-i depășești așteptările și să organizezi cel mai reușit weekend în doi, chiar pe timp de pandemie. Ieșirile inedite sunt necesare în această perioadă și pentru a ridica moralul, pus la pământ de situația cauzată de Covid-19. Pentru a detensiona spiritele, o aventură îți va oferi o perspectivă diferită, iar curiozitatea te va inspira.

Dacă vrei, totuși, să îi iei și pe copii în această excursie departe de casă, la castelul Mikes ai la dispoziție suficient spațiu de joacă pentru aceștia, iar dacă veți găsi zăpadă, vei avea prilejul să te bucuri cu întreaga familie de zona de poveste. Poți organiza o ședință foto, dacă ești în căutarea unor fotografii potrivite pentru a fi înrămate odată cu renovarea și curățenia de primăvară.

Tunelul dragostei din Caraș-Severin

O locație de vis, despre care prea puțini știu, se află chiar pe calea ferată dintre Caransebeș și Boutari, în județul Caraș-Severin. Un tunel similar, cu care acesta împarte numele, se află și în Ucraina, fiind caracterizat de cupole de verdeață de-a lungul căii ferate, pe o distanță de 1,5 kilometri. Tunelul a fost descoperit în 2013, iar forma pe care o iau crengile s-a format natural, fără intervenția omului, în jurul trenurilor care străbat des zona. 

tunelul dragostei

Tunelul dragostei merită vizitat în timpul unui weekend romantic, în special când se încălzește vremea. Trebuie să ții cont de faptul că acesta este mai greu de găsit, dar momentul va merita căutarea. Poți ajunge cu mașina pe DN 68, iar între localitățile Glimboca și Obreja, va trebui să cauți locația exactă după coordonatele 45.484083, 22.277719. De asemenea, poți căuta pe hartă „Tunnel of love” și vei găsi cu ușurință locul exact în care trebuie să ajungi.

Poți să-i faci persoanei iubite cel mai frumos cadou cu această priveliște de neuitat, indiferent de sezon, dar este de preferat momentul în care înfloresc și încep să înverzească din nou copacii. Spectacolul naturii este ideal pentru un cuplu atras de romantismul abstract, inspirat din filosofie și cu rădăcini în tot ceea ce este natural și sălbatic. Ba mai mult, vei găsi cazare in Caransebes și poți explora și mai mult această zonă deosebită a României.

Cu mocănița pe Valea Vaserului

Maramureșul ascunde o mulțime de comori, iar drumul cu mocănița este una dintre cele mai cunoscute. Și pe bună, dreptate, deoarece peisajul pitoresc pe care ai oportunitatea să îl admiri te surprinde instant. Mocănița de la Viseu de Sus este încă folosită pentru transportul lemnului pe cale ferată cu abur. Aceasta este ultima din Europa, motiv pentru care mulți turiști străini se înghesuie să-i descopere farmecul în timpul sezonului.

mocanita

Defileurile înguste îți permit să admiri natura din diferite unghiuri și să faci cele mai spectaculoase fotografii. De asemenea, pauzele pe care le face mocănița pe drum sunt perfecte pentru gustări în aer liber, la soare, și pentru a imortaliza momentele petrecute alături de persoana dragă în weekendul romantic prin țară. Zona Maramureșului îți oferă și suficiente atracții turistice pentru a-ți prelungi călătoria cu câteva zile, mai ales dacă prinzi vreme caldă și frumoasă. Tradițiile din zonă, oamenii și natura te vor ajuta să te simți ca acasă.

O excursie romantică, dar cu gust tradițional și rustic, este ideală pentru un cuplu care vrea să descopere România autentică și să viziteze, în sfârșit, zonele în care își dorea să ajungă de mult timp. Dacă și Maramureșul este pe lista ta, fă-ți din timp rezervare și caută cazarea care îți satisface toate nevoile.

Brașov

Un oraș modern, dar cu istorie și o atmosferă care amintește de vremurile de odinioară, Brașovul este una dintre destinațiile ideale pentru cupluri. Aflat în apropierea celorlalte mari orașe din țară, este ușor să ajungi acolo chiar și cu trenul, dacă vrei să eviți aglomerația de pe șosele. 

brasov

Un weekend romantic în doi, petrecut într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România, se poate lăsa chiar cu o cerere în căsătorie, dacă ai planuri mărețe de viitor. Brașovul îți oferă multe obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi, precum Biserica Neagră, Turnul Alb, Prima Școală Românească și, desigur, Tâmpa. Poți lua telecabina pentru a te bucura alături de persoana iubită de o vedere de vis peste Brasov

Brașovul este un oraș liniștit, dar care vibrează de viață indiferent de sezon. Vei putea observa că străzile sunt pline de turiști, însă fără a sufoca atmosfera. Localurile în care te poți bucura de preparate și băuturi inedite pot fi găsite cu ușurință în centru, dar le poți descoperi și pe străduțele lăturalnice în plimbările de zi cu zi. Acest oraș te îndeamnă să-l descoperi, iar dacă ești cu mașina, poți vizita și împrejurimile, precum Cetatea Râșnov sau Cetatea Rupea. În sezonul rece, dacă este prezent și un strat generos de zăpadă, totul va căpăta un aspect feeric și vei putea simți că ești cu adevărat într-un scenariu de basm.

Sinaia

Continuând periplul prin zona de munte a României, un weekend romantic poate fi organizat și printr-o vizită în Sinaia. Aerul proaspăt de munte nu poate decât să inspire orice cuplu în căutare de o pauză petrecută în doi, iar Sinaia are multe de oferit. Pe lângă obiectivele turistice precum Castelul Peleș sau Parcul Dimitrie Ghica, în Sinaia vei găsi un orășel aerisit, curat, cu un ritm de viață diferit. Aproape că îl poți compara cu micile orașe din Elveția.

sinaia

Poți organiza un weekend în care te vei bucura de ultima sesiune de schi alături de persoana dragă, dar Sinaia este locul potrivit pentru a te retrage chiar dacă nu ești pasionat de sporturile de iarnă. Istoria locului, cât și împrejurimile te îndeamnă să ieși din zona de confort, doar ca să descoperi și mai multă relaxare și stare de bine.

Ia la pas orașul și descoperă-i farmecul aparte, alături de persoana iubită. Te vei putea bucura de intimitate și inspirație pentru tot anul acesta. Mai mult decât atât, dacă vrei să-ți încarci bateriile pentru venirea primăverii, programează un weekend bazat pe relaxare și deconectare.

Băile Felix

Cu siguranță ai auzit de Baile Felix și de stațiunea balneară din acest sat. Situat în comuna Sânmartin din județul Bihor, satul găzduiește cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România. Sărurile minerale pe care le conține apa din băi sunt atât de puternice și sănătoase pentru organism, încât medicii recomandă adesea tratamente pentru pacienți. De asemenea, analizele efectuate de către specialiștii din afara țării dovedesc unicitatea acestor ape curative la nivel european.

baile felix

Pentru câteva zile cu adevărat relaxante, Băile Felix sunt destinația ideală, indiferent de ceea ce vrei să plănuiești pentru surpriza romantică. Stațiunea balneară îți pune la dispoziție ingredientele pentru rețeta de care ai nevoie pentru a începe anul cu multă energie pozitivă. Pentru momentele romantice, vizitează Lacul cu nuferi, care sunt o atracție inedită indiferent de perioada anului. De asemenea, merită vizitată și Biserica cu lună, care are pe turlă o sferă ce se mișcă în funcție de poziția lunii în jurul Pământului. Îți poți surprinde persoana dragă cu această călătorie în care descoperiți împreună mici detalii inedite despre obiectivele turistice din țară.

Hadar Chalet

Hadar Chalet este o cabană de vânătoare cu o proprietate care se întinde pe 60 de hectare și include piscină, păstrăvărie, teren de tenis, restaurant și 30.000 de metri pătrați de grădini. Zilele romantice petrecute la Hadar Chalet sunt exact ceea ce cauți, dacă vrei să te deconectezi de la ritmul obișnuit al zilelor și de la gălăgia orașului. De asemenea, poți lăsa tehnologia la o parte, pentru a te putea bucura 100% de compania persoanei iubite. Cabana se află în Gura Siriului, în pădure, unde liniștea domnește, iar pe timp de iarnă și primăvara devreme, te vei adăposti în fața șemineului.

La Hadar Chalet te poți bucura de o atmosferă romantică pe tot parcursul șederii, mai ales deoarece proprietarele locului se ocupă cu atenție de serviciile oferite oaspeților. De la mâncare tradițională, preparată cu grijă și pasiune, la un decor modern, cu elemente rustice, Hadar Chalet este o destinație de vis pentru orice cuplu care caută intimitate și timp petrecut împreună.

Vila Golescu

Toți pasionații de istorie trebuie să viziteze măcar o dată Vila Golescu din Campulung Muscel. Aceasta este așezată la poalele Carpaților și a fost construită în 1910, într-un stil neoromânesc. Vila a fost moștenită de ultimele descendente ale familiei Golescu, Irina și Elena, care au donat întreaga casă și lucrurile din aceasta fundației Pro Patrimoniu. Vasile Golescu a construit această casă din iubire și pasiune pentru natură, proprietatea fiind împânzită de plante exotice aduse de acesta din Occident și plantate în jurul vilei. De asemenea, singurul document de arhivă despre grădina lui Golescu este o listă care descrie „arbori, arbuști, flori care am plantat în grădină”.

Vila Golescu și terenul care o înconjoară sunt presărate cu mister, istorie și iubire față de natura și față de tot ceea ce poate crește în jurul nostru. Iubirea este, de asemenea, un sentiment care crește chiar și atunci când nu ești atent, așa că îți poți surprinde persoana iubită cu o mică incursiune în istorie. În special la începutul primăverii, natura din jurul Vilei Golescu te ajută să devii mai conștient de frumusețea care te înconjoară zilnic.

Weekendurile romantice petrecute în doi sunt necesare pentru sănătatea și armonia oricărui cuplu. Profită de ocaziile speciale pe care ți le oferă începutul primăverii și organizează ceva cu adevărat special și relaxant, sau o aventură plină de activități, pentru tine și persoana iubită.