05 feb. 2022, Autor:

Dacă te gândești deja la următoarea escapadă, suntem aici să-ți dăm o idee. Probabil unul dintre cele mai spectaculoase defilee din România, Canionul 7 Scări se află în topul atracțiilor turistice din România, în special în rândul iubitorilor de aventură. 

Prin urmare, dacă-ți place să petreci timp în natură și vrei să descoperi un alt loc interesant din România, fă-ți drum către județul Brasov și urmează traseul către Canionul șapte scări. 

 Dar hai să vedem ce este și unde se află acest canion.

Despre Canionul 7 scări

Aflat în județul Brașov, Canionul șapte scări este un defileu format din calcare jurasice cu o lungime de 160 de metri și o altitudine de 948 de metri. Cele 7 scări din metal (de unde și denumirea) au fost montate aici în 2013 tocmai pentru a ușura accesul turiștilor. 

Chiar dacă este considerat un traseu ușor, ar fi bine să te echipezi cu încălțăminte antiderapantă și o pelerină de ploaie. Nu din cauza condițiilor meteo, ci pentru că, atunci când volumul apei din Pârâul Valea Șurii crește, treptele canionului iau forma unor cascade.  

O adevărată capodoperă a naturii, Canionul șapte scări te va surprinde cu pereți înalți de zeci de metri, dar și cu cascade, una mai spectaculoasă ca cealaltă. 

Așadar, dacă ți-am stârnit dorința de o nouă aventură, în continuare, poți afla cum ajungi la Canionul șapte scări.

Unde se afla canionul 7 scari

Cum ajungi la Canionul șapte scări

Așa cum am spus mai sus, Canionul șapte scări se află în județul Brașov, mai exact în Munții Piatra Mare. Dacă vii din Bucuresti, cel mai rapid mod de a ajunge aici este pe DN1. 

Accesul spre Canion se face din localitatea Timișul de Jos, acolo unde îți vei lăsa mașina. De aici, parcurgi drumul forestier marcat cu galben, care te va duce până aproape de Canion. Întregul traseu nu ar trebui să dureze mai mult de 40 de minute. 

La sfârșitul acestui drum, se află punctul de taxare, de unde îți achiziționezi biletul și pornești mai departe spre Canion. 

Unde te cazezi

Dacă ești dornic să petreci mai multe zile în această zonă, e important să știi dinainte unde te poți caza. Localitatea Timișul de Jos (punctul de acces către Canionul 7 scări) îți pune la dispoziție cel puțin 15 unități de cazare (case de vacanță și pensiuni) unde poți înnopta, în cazul în care vrei să vizitezi și alte obiective turistice. Iar despre ele vom vorbi chiar acum. 

Obiective turistice

Cascada Tamina 

Aflată chiar în interiorul Canionului 7 scări, cascada Tamina este, de fapt, o înșiruire de 5 cascade. Frumusețea acestor cascade este chiar mai proeminentă pe timp de iarnă, datorită apei care îngheață și capătă diferite culori (de exemplu, turcoaz sau auriu). 

Obiective turistice

Peștera de Gheață

Denumirea acestei peșteri este dată de temperaturile scăzute din interiorul ei (e rece ca gheața), dar și de apa ce se infiltrează și îngheață. Accesul în peșteră se face printr-un culoar strâmt, format între 2 pereți de stâncă.

Alte obiective turistice din zonă:

Activități

Probabil cea mai cunoscută activitate de care te poți bucura aici este un traseu cu tiroliana. Tiroliana 7 scări este cea mai mare ca lungime din România (aproape 4 km) și pune la dispoziția adulților și copiilor 23 de trasee de diferite lungimi. 

Tiroliana 7 scari

Dacă tot ai ajuns aici și vrei să-ți extinzi escapada, ia-ți rucsacul în spate și pornește pe unul dintre traseele montane din Munții Piatra Mare. Iată câteva exemple, în funcție de gradul de dificultate și durată:

– Dâmbu Morii – Canionul 7 scări – Cabana Piatra Mare – dificil; 3 ore

– Timișul de Jos – Cascada Tamina – Vârful Piatra Mare – mediu; 4 ore

– Dâmbu Morii – Cabana Piatra Mare – Vârful Piatra Mare – dificil iarna; 3-4 ore

Există multe locuri impresionante în țara noastră. Cu toate acestea, niciunul nu se compară cu cele lăsate de natură. De la formațiuni stâncoase enorme la cascade spectaculoase, Canionul 7 scări este o adevărată capodoperă sculptată în timp, de elementele naturii. 

Așa că, dacă încă te gândești la următoarea destinație turistică, acest Canion merită toată atenția ta.

Dacă ești în căutarea unei cazări în zona Canionului 7 scări, aruncă o privire pe ofertele noastre de pe OLX.ro. Cu siguranță vei găsi imediat un loc pe placul tău!